EPIZODA #21 – Kako se ranimo z lastnimi mislimi?

V 21. epizodi vam predstavim, kako naše misli vplivajo na naše vedenje in obratno. Zato sem pobrskala po literaturi in združila nekaj znanja o vedenjsko-kognitivni terapiji oz. usmeritvi, ki najbolje razlaga te kognitivne (miselne) mehanizme. 

Za lažje reazumevanje sem vključila še nekaj primerov. Upam, da boste s to epizodo pridobili nekaj novega znanja ali v kakšnem delu prepoznali sebe in morda kasneje tudi potrebo ali željo, da se odločite za pot samoraziskovanja s pomočjo psihoterapije.

Kot vedno, je moj namen v podcastih zgolj podati nekaj smernic in usmeritev, zato moji podcasti nikoli niso nadomestilo za strokovno pomoč. Vedno pa se lahko v tem primeru obrnete tudi name in vas z veseljem usmerim. Svoja vprašanja in izzive mi sporočite na [email protected] in skupaj bomo pogledali, kako vam lahko pomagam. V primeru, da moje znanje ne bo zadostovalo, pa vas bom usmerila naprej. 

V podcastu omenim še, da lahko dosti znanja dobite tudi iz knjig. Vedenjsko-kognitivna terapija za telebane je ena izmed knjig, s katero lahko začnete, če vas o tej temi zanima več. Kar se tiče preproznavanja in izražanja čustev, pa iščite literaturo s področja emocionalne (čustvene) inteligence.

Prilagam še povezavo do seznama preverjenih vedenjsko-kognitivnih terapevtov – kliknite TUKAJ. 

Epizodo lahko poslušate tukaj:
Ali na svoji najljubši podkast aplikaciji:

Za vsa vprašanja, komentarje in mnenja sem vam na voljo na [email protected]