E-svetovanja

V slovenskem prostoru je ta oblika svetovanja poznana od začetka pandemije, ko smo vse, kar je bilo mogoče, preselili v spletno obliko. 

Širše po svetu pa to obliko dela poznajo že več kot deset let. Raziskave so pokazale, da je e-terapija prav tako učinkovita pri številnih psiholoških težavah (M. Abbot, Klein in Ciechomski, 2008). V metaanalizi so primerjali rezultate štirinajstih študij, v katerih so primerjali proces svetovanja v živo s procesom svetovanja preko spleta in niso ugotovili razlik v učinkovitosti (Barak, Hen, Boniel-Nissim in Shapira, 2008).

Učinkovitost psihološkega svetovanja preko spleta je torej znanstveno potrjena.

Tudi klienti, s katerimi sem v času pandemije delala preko spleta, so e-svetovanje označili za uspešno. Zato sem se odločila ohraniti to obliko dela. Še zlasti se jo poslužujejo tisti, ki so  ki so geografsko bolj oddaljeni in jim zato ta oblika dela bolj ustreza. 

KAKO POTEKA ONLINE PSIHOLOŠKO SVETOVANJE?

Ta oblika svetovanja poteka preko vzpostavitve video klica na eni izmed preverjeno varnih in ustrezno zaščitenih spletnih platform (Google meet, Whatsapp, Viber). Za to obliko svetovanja potrebujete internetno povezavo, pametni telefon, tablico ali računalnik. Priporočena je tudi uporaba slušalk.

Pri online obliki psihološkega svetovanja vzpostavimo enak način komunikacije, kot bi ga vzpostavili v “živo”, zato je klientom omogočeno varno okolje, v katerem lahko posameznik sproščeno deli svoja razmišljanja, občutke, strahove, prepričanja ipd.  

Vse oblike svetovanja izvajam po načelih kodeksa poklicne etike psihologov.

ZA KOGA JE PRIMERNA ONLINE OBLIKA PSIHOLOŠKEGA SVETOVANJA?

Za vse, ki vam je udobno razkrivanje informacij o sebi, svojih občutjih, strahovih in ostalih bolečih vsebinah. To obliko svetovanja pogosteje izberejo tisti, ki so geografsko bolj oddaljeni in tisti, ki imajo izzive s socialno anksioznostjo, saj ta oblika svetovanja omogoča lažji začetek procesa dela na sebi.

Rezervirajte svoj termin E-svetovanje

Izpolnite spodnji obrazec in rezervirajte svoj termin za e-svetovanje.