Psihološko svetovanje za pare

Ali se s parnerjem/ico v vajinem partnerskem odnosu soočata z izzivi ali težavami, ki vama preprečujejo, da bi uživala v zadovoljujočem in izpolnjujočem partnerstvu? Vama primanjkuje komunikacije, razumevanja ali povezanosti? Se izgubljata v nezadovoljstvu in ne vesta, kako naprej?

Psihološko svetovanje za pare vama lahko pomaga osvetliti pot.

Odnosi so nemalokrat zahtevni, saj vsak posameznik v odnos prinaša svoje vrednote, prepričanja, navade … pri čemer lahko zaradi razhajanj hitro naleti na nerazumevanje drugega v odnosu. Nenehni in nerazrešeni konflikti lahko načnejo našo partnersko zvezo, v kateri se ne počutimo več dobro. Takrat običajno pomislimo na to, kako lažje bi bilo oditi iz odnosa, vendar je dobro in koristno, da razmislimo še o drugih možnih rešitvah.

Marsikdaj namreč obstaja več rešitev, končni rezultat pa je predvsem odvisen od tega, koliko truda sta v odnos pripravljena vložiti oba partnerja

Pri psihološkem svetovanju za pare obravnavamo partnerske izzive in težave v odnosu med partnerjema.

Namen psihološkega svetovanja za pare je nuditi podporo paru pri grajenju kvalitetnega in ljubečega partnerskega odnosa, v katerem se oba partnerja počutita sprejeto, ljubljeno in varno. 

Gradnja uspešnega in zadovoljujočega partnerskega odnosa je namreč nenehen proces, ki zahteva predvsem odprto in iskreno komunikacijo, aktivno poslušanje, razumevanje in sprejemanje ter sposobnost obvladovanja konfliktov. Vsega tega se s pomočjo različnih tehnik učita v procesu psihološkega svetovanja.

Psihološko svetovanje lahko pomaga pri težavah in izzivih na različnih področjih, kot na primer:

  • področje komunikacije: Pomaga pri reševanju težav v komunikaciji med partnerjema, kot so težave pri izražanju čustev, nejasnost v komunikaciji, nezmožnost poslušanja drugega partnerja ali konflikti zaradi pomanjkanja učinkovite komunikacije.
  • področje reševanja konfliktov: Pomaga pri razreševanju konfliktov in prepirov, ki lahko vodijo do napetosti, jeze, občutkov nemoči ali nezadovoljstva v odnosu.
  • področje intimnosti in povezanosti: Pomaga pri vzpostavljanju in ohranjanju intimnosti ter povezanosti med partnerjema, kar zmanjšuje občutke oddaljenosti in osamljenosti v odnosu.
  • področje sprememb v odnosu: Pomaga pri prilagajanju na spremembe v odnosu, kot so selitev, rojstvo otroka, izguba službe ali bolezen, ki lahko povzročijo stres in izzovejo dinamiko odnosa.
  • področje finančnih izzivov: Pomaga pri razumevanju razlik v finančnih vrednotah ali reševanju konfliktov glede upravljanja financ, ki lahko vplivajo pomembno vplivajo na stabilnost in zadovoljstvo v odnosu.
  • področje vlog v družini: Pomaga pri reševanju težav, povezanih z družinskimi vlogami in pri reševanju konfliktov, ki se pojavijo zaradi različnih družinskih pričakovanj.
  • področje zaupanja: Pomaga pri težavah, povezanih z zaupanjem  v odnosu in z občutki ljubosumja.
  • področje stresa in zunanjih pritiskov: Pomaga pri soočanju s pritiski iz zunanjega sveta, kot so stres na delovnem mestu, težave s časom ali preobremenjenost, odnosi v širši družini ipd., ki lahko vplivajo na odnos med partnerjema.

Psihološko svetovanje za pare lahko pomaga pri reševanju teh in drugih podobnih izzivov ter partnerjem nudi podporo, razumevanje in orodja za gradnjo bolj zdravega, zadovoljujočega in trajnostnega odnosa.

Psihološko svetovanje za pare poteka v varnem in zaupnem okolju. Pri procesu psihološkega svetovanja za pare uporabljam tudi znanja, ki jih aktivno pridobivam tekom študija sistemske družinske psihoterapije, v katerega sem trenutno vključena na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Najpogostejša vprašanja in odgovori

Proces začnemo z uvodno uro, na kateri se pogovorimo o vajinih težavah, izzivih in željah ter vajinih pričakovanjih. Določimo tudi cilje, ki jih želita doseči znotraj svetovanja. Po uvodni uri se odločita, ali želita s procesom nadaljevati*. 

Uvodni uri običajno sledi nekaj zaporednih tedenskih srečanj, nato začnemo pogostost srečanj postopoma zmanjševati dokler s procesom ne zaključimo. 

*V primeru, da na uvodnem srečanju, ali kadarkoli tekom procesa ocenim, da bi bile vajine težave in izzivi bolje rešljivi s psihoterapevtsko obravnavo, vama to takoj povem in vama ponudim nadaljne usmeritve.

Natančnega številoapotrebnih srečanj ni mogoče določiti. Trajanje oziroma število srečanj je odvisno od specifike težav in izzivov, s katerimi par pride v proces.

Seveda. Proces psihološkega svetovanja lahko kadarkoli na vajino željo zaključita. V tem primeru je priporočljivo, da izvedemo zaključno uro, kjer pogledamo vajin napredek in določimo morebitne usmeritve za naprej.

Trenutno to obliko svetovanja izvajam izključno v živo. Psihološko svetovanje za pare poteka v prostorih Centra sinergij, Glaserjev trg 5, 2011 Hoče.

Cena ene ure psihološkega svetovanja za pare, ki traja med 50-60 minut znaša 80 eur.

Cenik je dostopen tukaj.

Rezervirajte svoj termin za psihološko svetovanje za pare

Izpolnite spodnji obrazec in rezervirajte termin za psihološko svetovanje. Običajno vam odgovorim v roku 24 ur. Prosim preverite tudi vsiljeno pošto. Če sporočila niste prejeli, mi prosim pišite direktno na [email protected] ali pokličite na 040 575 184.