EPIZODA #10 Perfektni zunaj, kaj pa not? – z dr. Lucijo Čevnik

V 10. epizodi gostim dr. Lucijo Čevnik, s katero sva se dotaknili tematike perfekcionizma in z njim povezanih motenj hranjenja. Dr. Lucija Čevnik pri tem odpira en čisto drug pogled na motnje hranjenja, kot smo ga morda vajeni doslej. Govorili sva tudi o vplivu medijev in influencerjev na telesno samopodobo mladih ter o tem, kaj pomeni odgovorno influencerstvo. 

V tej podcast epizodi boste izvedeli še, kaj lahko sami naredimo za boljšo samopodobo. Kar nekaj besed pa sva namenili tudi vlogi staršev pri motnjah hranjenja in pri grajenju samopodobe otrok in mladostnikov. 

Dr. Lucija Čevnik je doktorica socioloških znanosti, profesorica filozofije in sociologije, specializantka lacanovske psihoanalize, podjetnica, publicistka, mentorica in svetovalka. Njena svetovanja so namenjena predvsem ženskam – mamam, ki imajo težave z vzgojo, najstnicam, ki se srečujejo z negativno telesno samopodobo in ženskam, ki živijo nefunkcionalne partnerske odnose. Več o njenem delu in možnostih prijave na individualna svetovanja lahko najdete tukaj: http://lucijacevnik.si/ 

Povezave, omenjene v podkastu:

  • TEDX, ki je omenjen v epizodi – TUKAJ
  • blog “Šolske ocene niso odraz realnega znanja” – TUKAJ
  • Dr. Lucija Čevnik s svojimi prispevki sodeluje tudi na novem portalu za dekleta www.punca.si. Vsebine na portalu so namenjene dekletom, ki se srečujejo z najrazličnejšimi vprašanji in dilemami povezanimi z odraščanjem. Med drugimi vsebinami, izpostavljajo tudi negotovosti s spreminjajočim se telesom in pojav negativne telesne samopodobe, ki zna biti v času najstništva še posebej pereča (povezava do zadnjega prispevka: http://www.punca.si/?p=1389).
Epizodo lahko poslušate tukaj:
Ali na svoji najljubši podkast aplikaciji:

Za vsa vprašanja, komentarje in mnenja sem vam na voljo na [email protected]