EPIZODA #26 – Kaj je GAM in kako jo prepoznati?

V epizodi #26 izveste vse osnovne in pomembne informacije o generalizirani anksiozni motnji, ki jo na kratko poimenujemo tudi s kratico GAM.

V prvem delu epizode na kratko razložim razliko med anksioznostjo, ki jo doživljamo vsi ljudje in med tisto, ki lahko že pomeni anksiozno motnjo. Če še niste, vas najprej povabim, da prisuhnete epizodi #24 (kliknite tukaj za poslušanje), kjer izveste, kaj so temelji anksioznosti in katere oblike anksioznih motenj poznamo.

V drugem delu epizode #26 pa se lotim predstavitve ene izmed anksioznih motenj – torej generalizirane anksiozne motnje. Izvedeli boste, kaj to je, zakaj do motnje pride, kakšni so simptomi GAM, na kaj biti pozoren pri GAM in kako poteka zdravljenje te motnje.

Na koncu omenjam še epizodo #6, v kateri izveste dodatne napotke za to, kako lahko poskrbite za svoje duševno zdravje.

Še disclaimer: Ta epizoda NI nikakršno nadomestilo za obisk strokovnjaka, ki lahko pravilno diagnosticira generalizirano anksiozno motnjo. Prav tako namen tega podcasta ni postavljanje samodiagnoze, pač pa je njegov namenj zgolj ozaveščanje o GAM in spodbuda, da poiščete pomoč, če pri sebi prepoznavate podobne težave.

Epizodo lahko poslušate tukaj:
Ali na svoji najljubši podkast aplikaciji:

Za vsa vprašanja, komentarje in mnenja sem vam na voljo na [email protected]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja